CBS Eben Haëzer uit Oosterzee winnaar scholenactie | Buitensportnet

CBS Eben Haëzer uit Oosterzee winnaar scholenactie

    CBS Eben Haëzer uit Oosterzee is de winnaar geworden van de landelijke scholenactie van Buitensportnet. Afgelopen donderdag verrichte oud-international en Olympisch gouden medaille winnaar Bas van de Goor de allesbeslissende loting, tijdens de volleybalinterland Nederland – Polen in het Omnisportcentrum in Apeldoorn.

    Bijna 40 scholen door heel Nederland namen deel aan de winactie. Nadat de inschrijfperiode was gesloten, werd de deelperiode gestart. De 5 scholen waarvan hun pagina het vaakst gedeeld werd op social media, plaatsten zich automatisch voor de finaleronde. Daarbij werden 5 scholen gevoegd op basis van motivatie, creativiteit en compleetheid. Uiteindelijk bleven mochten er dus 10 scholen door naar de finaleronde waarin een loting zou bepalen wie de winnaar zou worden van het Buitensportnet (t.w.v. 4685 euro). CBS Eben Haëzer uit Oosterzee kwam als winnaar uit de koker rollen.

    Samen met bijna 5500 andere volleybalfans mochten de afgevaardigden van de scholen de Volleybal Nations League wedstrijd tussen Nederland en Polen aanschouwen. In een sfeervolle entourage in het Omnisportcentrum in Apeldoorn ging het jonge Nederlandse team uiteindelijk helaas nipt met 1-3 onderuit.