De Sprenge

Klik hieronder om deze pagina te delen:

Waarom moeten wij winnen?

Onze school staat midden in een wijk. Een wijk met kinderen en jongeren die vaak wat rondhangen op het betegelde plein.
Daar gaan we wat aan doen!
We gaan het plein groener en blauwer maken: natuur en water in plaats van betontegels. De eerste stappen zijn gezet: begin april gaan kinderen, ouders en buurtbewoners hun droomplein ontwerpen.
Op dat plein komen natuurlijk ook uitdagende sportmogelijkheden. Overdag voor de kinderen van school en na schooltijd voor de hele buurt.
Een volleybalnet zou fantastisch zijn!

Wij hebben afgelopen week het vignet gezonde school sport en bewegen ontvangen. Drie keer gym per week, heel veel aandacht voor buitenschoolse sportactiviteiten, samenwerken met Jogg, het dagelijks lopen van de daily-mile. Dat sporten en bewegen willen we graag groter maken dan de school en er de wijk in mee betrekken. Na schooltijd komen er peuters bij ons gymmen in het speellokaal en we stellen ons speellokaal ook beschikbaar aan oppas-ouders, die met veel plezier met jonge kinderen komen sporten en bewegen. Voor de oudere kinderen is er minder vermaak. Ons speelplein nodigt daar nog niet voor uit. Een volleybalnet zou een mooie impuls kunnen geven om ook hen aan het sporten te krijgen.

De locatie weten we nog niet precies. We hebben rondom de school een plein, daar krijgt het zeker een goede plek. Lees meer over onze school op de website van de Stentor
Waarom wij moeten winnen:

Moet deze school winnen? Klik dan hier om deze pagina te delen: